Sikringsskap

Elektrikere diskuterer foran sikringsskap

Sikringsskapet er en sentral del av det elektriske anlegget og har som formål å ivareta sikkerheten i anlegget. Sikringer brukes i elektriske installasjoner for å beskytte ledninger og apparater mot overbelastning og kortslutning. I sikringsskapet finner du flere sikringer som kontrollerer strømtilførselen til forskjellige områder i hjemmet ditt. 

For eksempel kan én sikring dekke flere soverom, men det finnes også dedikerte sikringer for apparater med høy strømforbruk som varmtvannsbereder og stekeovn. En kurs er en betegnelse for oppdelingen av det elektriske anlegget, og hver kurs beskyttes av en sikring.

Hvis sikringsskapet ditt er gammelt og utdatert, kan det faktisk utgjøre en alvorlig fare for brann og elektrisk støt. 

Skrusikringer 

Skrusikringer er av eldre teknologi og er ikke lenger tillatt i nye boliger. Dersom du har slike sikringer i sikringsskapet bør du være oppmerksom. 

Sikring for overbelastning og ubalanse. 

Sikringer er konstruert for å beskytte kretser mot overbelastning. Når kretsen er overbelastet, vil bryteren «utløses» og stenge strømmen for å forhindre skade eller personskade. 

Overspenningsvern

Overspenningsvern er enheter som beskytter elektronisk utstyr mot skadelige spenningstopper forårsaket av lynnedslag eller andre strømforstyrrelser. De er også utformet for å redusere risikoen for brann eller elektrisk støt. Jordfeilbrytere brukes for å gi ekstra beskyttelse mot elektrisk støt og brannfare. De overvåker strømmen i en krets og slår seg automatisk av hvis det oppdages lekkasje eller ubalanse.

Selv om oppgradering av sikringsskapet ditt kan virke som en liten sak, kan det ha enorme fordeler for din sikkerhet og trygghet. Som en profesjonell elektriker erkjenner vi at en stor del av den trusselen som oppstår ved sikringsskap-relaterte problemer, kommer fra gamle sikringer og feil-installasjoner. 

Hvorfor velge Tallberg Elektro?

Med vår ekspertise og omfattende erfaring, kan vi tilby deg en omfattende vurdering av ditt nåværende elektriske anlegg og komme med anbefalinger for å forbedre det. Vi benytter teknologi for å sikre at sikringsskapet ditt fungerer så effektivt og optimalt som mulig.

Vi er sertifiserte og lisensierte fagfolk som har årevis med erfaring og ekspertise.. Vi vil sikre at alt arbeidet som utføres i boligen din er i full samsvar med forskrifter og regler.

Ikke nøl med å kontakte oss og be om en estimert pris eller en el-sjekk. Vi står alltid klare for å hjelpe deg på best mulig måte!