Elbillader

Kvinne setter inn kabel på elbillader

Ladeinfrastruktur er meget viktig ettersom elbil har blitt så vanlig. Norge er det landet i verden med høyest konsentrasjon av elbiler på veiene. Så langt i 2023 har elbiler dominert nybilsalget med en markedsandel på rundt 80 %. Stortinget har som mål at det ikke skal selges nye fossildrevne biler etter 2025, da skal elbil stå for 100 % av nybilsalget. Dette gjør at behovet for ladere øker.

Det anbefales å benytte ladepunkter til daglig lading. DSP, direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap anbefaler alle som lader hjemme daglig, lader gjennom en ladeboks. 

Unngå stikkontakt  

Vanlige stikkontakter er ikke laget for å tåle høy last over lengre perioder. Ladekabelen som benyttes under lading ved stikkontakt er en nødløsning, ikke en varig løsning på lading hjemme. Dette kan føre til overoppheting, i verste fall brann. Det kan også føre til skade på det elektriske anlegget, og i tillegg er det tregt, ettersom en stikkontakt bare kan gi maksimalt 2,3 kW strøm. 

Installasjon av elbillader

Hvis du har en elektrisk bil, vil du sannsynligvis trenge en ladestasjon hjemme for å lade opp batteriene. Når du velger å installere elbillader, bør du kontakte oss som er sertifiserte elektrikere for å sikre at installasjonen utføres trygt og i henhold til gjeldende regler og forskrifter. En elbillader kan være koblet til en egen kurs i sikringsskapet, og det er viktig at kapasiteten i sikringsskapet vurderes før installasjonen starter. Vi kan også hjelpe deg med å velge riktig lader for bilen din og gi deg råd om hvordan du kan lade på en effektiv og økonomisk måte.

Som spesialister innen elektro er det vår oppgave å sørge for at du har det du trenger for å lade din elbil trygt og enkelt. Våre erfarne teknikere vil sikre at installasjonen utføres i henhold til alle nødvendige krav og standarder. Vi forstår viktigheten av å ha en fungerende og pålitelig ladeinstallasjon hjemme eller på arbeidsplassen, og vil gjøre vårt ytterste for å gjøre prosessen så smidig som mulig for deg.

Kompetanse og erfaring

Tallberg Elektro har lang erfaring innen etablering, prosjektering, vedlikehold og service av elbilladere for bedrifter, borettslag, sameier og private.

Ta kontakt med oss og kom i gang med trygg elbillading hjemme, i borettslaget, sameiet eller på arbeidsplassen.